מחלקת מדעי הספורט של אקדמיית הנוער אירחה את משתתפי קורס מאמני יכולות גופניות בספורט ההישגי של מכון וינגייט לביקור ראשון וייחודי במתחם האימונים בקרית שלום. הביקור היווה חוויה מקצועית שהעניקה למאמנים העתידיים הצצה אל מאחורי הקלעים לתהליך הפיתוח הגופני באקדמיית הנוער.
הביקור הובל על ידי טל ווליק, מנהל מחלקת מדעי הספורט והאחראי על מערך הפיתוח הגופני באקדמיה, אשר גם נמנה עם צוות המרצים בקורס בוינגייט. יחד עם הצוות המקצועי של המחלקה, העניקו חשיפה מקיפה לשיטות האימון והפילוסופיה המדעית המנחה את פיתוח השחקנים הצעירים של המועדון. המשתתפים קיבלו סקירה מעמיקה על תהליכי המעקב והניתוח של ביצועי השחקנים, השימוש בטכנולוגיות מתקדמות והחשיבות של תכנון עומסים לשיפור ביצועים והפחתת פציעות.
כחלק מהביקור, התקיימו מספר סדנאות מעשיות שהתמקדו בעקרונות מפתח באימון הכדורגל המודרני: פיתוח מהירות, בלימות, שינויי כיוון, והתאמה אישית של תוכניות האימון. המשתתפים התנסו בתרגולים מתקדמים עם הצוות המקצועי של האקדמיה. בנוסף, שני אברהם, ראש מחלקת הפיזיותרפיה של האקדמיה, העבירה הרצאה בנושא "הקשר בין מאמן יכולות גופניות לפיזיותרפיסט", וחיברה בצורה מעניינת את הצד התיאורטי לפרטיקה והאתגרים שבדרך.
בעז קליינמן, רכז הקורס מטעם מכון וינגייט, סיכם את החוויה: "זהו ביקור יוצא דופן שהעניק למאמנים הצצה נדירה לעבודה ברמה הגבוהה ביותר. אנו מודים לטל ווליק ולצוות האקדמיה של מכבי תל אביב על האירוח המקצועי וההשקעה העצומה בתהליך ההכשרה של דור המאמנים הבא. אין ספק ששיתופי פעולה מסוג זה מסייעים לקדם את התחום בישראל, ואנו מצפים להמשך עבודה משותפת בעתיד."
גם טל ווליק, מנהל מחלקת מדעי הספורט, הביע שביעות רצון מהמפגש: "שמחנו לארח את משתתפי הקורס ולשתף אותם בתהליכי העבודה שלנו. המטרה שלנו היא פיתוח מאמנים מקצועיים שחושבים לעומק, מתעדכנים במחקר ובנתונים, ומבינים את הדרישות של הכדורגל המודרני. אני מאמין כי שיתוף ידע בין אנשי מקצוע יוביל לשיפור רמת האימון בישראל, וכתוצאה מכך לשיפור הספורטאי הישראלי ואנו נשמח להמשיך ולקדם יוזמות חינוכיות ומקצועיות נוספות בעתיד."