מאחורי היוזמה עומדת עמותת סנו טרפי שייסד טל הולנדר – אוהד מכבי בעצמו, אשר חווה אובדן אישי וטראומה, והחליט להקים את המיזם בעקבות מות אחיו.
הפרויקט, שנולד מתוך שער 11, הפך לשיתוף פעולה יוצא דופן בין אוהדים, עמותות ותורמים מהיציע, ביניהם עמותת אחים לסמל, ארגון מכבי פנאטיקס, ארגון הגייט וקרן מכבי תל אביב, אשר לקחה חלק פעיל במימוש החלום.
הקרן סייעה במימון ההוצאות, ובנוסף העניקה לכל לוחם במשלחת מרצ'נדייז ייעודי של מועדון מכבי תל אביב.
המסע נבנה בקפידה: בבקרים גלשו המשתתפים במדרונות המושלגים, חוו חופש, נשימה ושחרור ובערבים התכנסו למעגלי שיח אינטימיים, שהונחו על ידי פסיכולוגים קליניים ומנחים רגשיים. שם, בלב ההרים, מול שלג שקט ומרפא, נפתחו שיחות כנות ונוגעות ללב. לוחמים, זה לצד זה, דיברו על כאבים נסתרים, פחדים שמלווים אותם יום־יום, וטראומות שלא תמיד יש להן מילים. הפציעות – גם אלו שרואים וגם אלו שלא – זכו למקום, להקשבה ולשיתוף. החיבור המיוחד בין כולם – כאוהדי מכבי וחברים ליציע – יצר מרחב שבו היה מותר להרגיש, לשתף ובעיקר – לא להישאר לבד.
אלמוג, אחד מחברי העמותה וממקימי המשלחת, משתף: "הרעיון נולד מתוך שער 11, ואחת ממטרות העל של הפרויקט היא חיזוק הקהילתיות והחיבור בין האוהדים למועדון וליציע. התמיכה של מכבי ושל הארגונים השותפים אפשרה לנו להחזיר מעט ללוחמים שלנו, שנתנו בשבילנו הכל, ולצאת יחד איתם למסע עיבוד משמעותי שאפשר להכיל ולקבל. מה שחיבר בין כולם – היה האהדה למכבי."
לסיפורו של בן אורנשטיין, לוחם מגדוד 932 בחטיבת הנח"ל, יש נדבך נוסף של עומק וזיכרון. בעבורו, אחד הרגעים המשמעותיים ביותר בטיול היה כשגלש עם דגלו של רועי ברקת ז"ל – לוחם מגדוד 13 של גולני שנפל ב־7.10.23 במהלך קרב במחנה נחל עוז.
"הרגשתי שהוא איתנו, מלווה אותנו, וחלק מאיתנו בכל השבוע המטורף הזה. רועי מלווה אותנו בכל דרך, בכל משחק – והדגל שלו ימשיך להתנופף בכל משחק בשער 11"
אייל זנו, לוחם מגדוד 12 של חטיבת גולני, חווה רגע אחר של חיבור אישי ועמוק:"היה מסלול בסקי שממש התקשיתי בו, ודיברנו עליו כל הערב. בבוקר קמנו וכולנו חזרנו אליו יחד – הצלחתי אותו, ומשם כל היום השתנה. באותו יום גם הקדשתי את אחת הגלישות שלי לחברי מאור כהן אייזנקוט ז"ל, שנהרג לצידי בלחימה. בתוך כל השלג והמהירות – הרגשתי שאני נושא אותו איתי. זה היה רגע שהפך את כל החוויה למשהו הרבה יותר עמוק".
שני הלוחמים מעידים כי החיבור לאוהדי מכבי לא היה רק הקשר הראשוני – אלא הלב הפועם של המסע.
"הגענו 15 אנשים שלא מכירים אחד את השני", מספר בן, "והעובדה שהיינו אוהדי מכבי עזרה לנו מאוד. זה לא רק כדורגל – זו קהילה שמרפאה"
"הנוכחות של אוהדי מכבי הייתה משמעותית בטירוף" מוסיף אייל. "הרגשנו משפחה עוד לפני שהכרנו. זאת הוכחה שזו לא רק קבוצה – זו משפחה שנמצאת שם תמיד"
כשבן נשאל איזו מילה מסכמת את החוויה, הוא עונה: "חוויה". אייל עונה מילה אחת: "אחווה". טל מסיים במסר אישי ללוחמים וללוחמות: "אני מאחל להם שייקחו מהחוויה את העוצמות, האומץ והיכולות שהם גילו בעצמם על השלג, וימשיכו לצלוח כל אתגר – עם חיוך ענק על הפנים. ומה החוק הראשון אצלנו? חוק חיוך חובה!"
לקראת יום העצמאות של מדינת ישראל, המסע הזה מקבל משמעות עמוקה עוד יותר. גיבורי ישראל, שהגנו בגופם ובנפשם על המדינה, יוצאים למסע לא פחות חשוב – מסע של ריפוי.
ביום העצמאות הזה, אנחנו מצדיעים ללוחמים – לא רק על גבורתם בשדה הקרב, אלא גם על האומץ לבחור במסע של ריפוי, פתיחה וצמיחה. יחד, כחלק ממשפחה אחת – משפחת מכבי.
למידע נוסף, השתתפות בפרויקט, ותרומות למיזם מוזמנים לעקוב ברשתות החברתיות.